Simo Klimscheffskij´n muistokilpailu

Aamulla oli taas aikainen herätys ja säätäminen alkoi. Piti juoksennella vähän sinne sun tänne päätön kana tyyliin ja teki tiukkaa ennättää noukkimaan kuskeja ja pyöriä kyytiin. Keli ei ollut kauheen nätti, tihkusadetta ja hyytävää +2 lämpötilaa.

Turussa sitten treffattiin Vesa Hiltusen kanssa joka tulee olemaan huoltoautossa useimmissa kusoissa mekaanikkona ja erinomaisena neuvonantajana. Vesalla on todella vaikuttava ura pyöräilyn parissa ja hän on istunut ulkomailla 2000 tuntia huoltoauton kyydissä kisoissa. Ruotsin ja Suomen kisoja lukuun ei oltu ympätty mukaan.







Kisapaikalla riitti hyörinää ja aika tiukkaa teki että ennätettiin saada kuskit viivalle ja kaikki muut jutut järjestykseen.

Kisa saatiin käytiin ja päästiin ajamaan huoltoauto letkaan numerolla 4. Reitti oli rinki jonka pituus oli 4 kilometriä. Reitillä yksi iso mäki ja muuten alamäkeä ja tasaista. Heti irtosi kahden miehen hatka ja jonkin ajan päästä kolme miestä irtosi takaa-ajoon. Pääjoukko oli aika kohmeinen eikä siellä tapahtunut oikeastaan mitään. Välillä tippui porukkaa pois mutta muuten yritys ei ollut mihinkään suuntaan.

Kääytimme siis Vesan kanssa ajan hyödyksemme ja sain paljon arvokasta tietoa josta on paljon hyötyä jatkoa ajatellen. Miten meni tiimin miehillä? Ihan kivasti! Mikael oli paras tiimistä sijalla 10 ja Hiski pääsi taas podiumille tuulettelemaan M-18 sarjan kakkosena :)

Huomenna korttelit, toivottavasti on vähän jännempi kisa tiedossa.

Hiskin näkökulma päivän kisaan:

"Simon muistoajon yleisen luokan lähtö oli noin vartin myöhässä ikäluokkien kisojen venymisien vuoksi. Lähtö suoritettiinkin sitten Turkulaisella viekkaudella ja tuomariauto unohtui heti pääjoukon taakse ja se siitä neutraalista lähdöstä... No tuomariautohan änkesi torvi soiden pääjoukon läpi kärkeen ja vauhtia saatiin hiljennettyä hieman. Maalin kohdalta alkoi sitten se oikeasti vapaa vauhti ja heti iskettiin alamäkeen lujaa. Aika nopeasti muodostui irtiotto, joka ilmeisesti ajoi rauhallista omaa vauhtiiaan iihan koko kisan ajan maaliin asti. Pääjoukossa ei otettu turhaa painetta irtiotosta, vaan sen annettiin mennä ihan rauhassa. Välillä joku innostui iskemään irti, mutta tuloksetta. Kisan viimeisellä kierroksella pääjoukko hajosi pienempiin osiin."
































































Kommentit

Suositut tekstit