Sua kaipaan

Viime syksynä tuhosin pyörälenkillä N900 puhelimeni, hetki oli draaginen mutta vasta nyt pari viikkoa räplättyäni E7 puhelinta alan tajuamaan miten hieno laite kyseinen luuri oli.

1. Olen niitä ihmisiä jotka kommunikoivat lähinnä facebookin/messengerin/skypen yms. muiden palveluiden kautta. N900:n sai ladattua proto vaiheessa olleen messenger pluginin jonka avulla henkilön yhteystietoon sai niputettu nuo kaikki yllä olevat tilit ja siten pystyi valkkaamaan miten haluan kommunikoida online tilassa olevan henkilö kanssa ja viestit tulivat perille keskusteluihin. Skype puhelut tulivat suoraan puhelimeen kuten tavallisetkin puhelut koska asetin sen olemaan aina päällä. Söihän tuo paljon akkua mutta annoin sen anteeksi koska softa oli vaan niin nerokas ja upea.

Mites E7? No öö, voi ladata puolivillaisia tekeleitä Nokia ovesta jotka ovat rumia ja eivät toimi kunnolla (kaatuilevat) ja niiden käyttämisestä tulee vähintään huono olo ja mitenkään järkevästi ei voi synkata mitään softaa keskusteluihin.

2. Flash ei futaa E7:ssa,. Minä en halua surffailla millään kuppasilla mobiililaittelle suunnitelluilla sivustoilla, N900 pyöritti nätisti sivustoa kuin sivustoa ja YouTube pelitti mainiosti. En jaksa edes sanoa yhtään mitään mobiili Facebookista.

3. Moniajo. Kun avaa E7:lla mobiili YouTube ja yrittää vaikkapa laittaa puhelimen lepotilaan tai tehdä jotain muuta kuin tuijottaa sitä videota niin tadaa - video katkeaa ja käynnistyy vasta kun palaat sivulle. En siis kykene edes kirjoittamaan samalla sähköpostia kun kuuntelen jotakin.

4. Ei torrent clienttiä. En siis pysty lataamaan musiikkia/leffoja puhelimeen.

5. Kuinka vaikeaksi on avointen ohjelmien tarkastelussa? N900:ssa oli yläkulmassa ikoni jota napauttamalla aukeni näkymä suoraan kaikkiin avoinna oleviin ohjelmiin, myös niihin kaikkiin avonaisiin websivuihin. E7: paina nappia, valitse "avoimet sovellukset" ja selaa hyvin vaikealla avoimia ohjelmia ja parhaimmillaan avaa jotakin mitä et nyt halunnut auki. Avoimet web sivut näkee avaamalla selaimen ja valitsemalla ikkunat ja taas lisää hankalaa selailua. Argh.

6. Ovi Store ja yhteisöt palvelu eivät saa rakkautta tältä suunnalta. N900:ssa ei ollut tukea Oveen ja kaikki nörttien tekeleet olivat selattavissa omassa tietokannassaan ILMAISEKSI ja seassa oli mitä mielenkiintoisempia proto viritelmiä. Samat softat maksavat jotakin Ovi Storessa. yhteisöt applikaatio on maailman turhin, kaipaan normaalia selainta tukevaa luuria enkä näitä lite ohjelmia joilla pyöritetään Facea sun muita.

7. Emulaattorit. Taisin pelata apinasaarta ja mariota N900:lla.

8. Jotain positiivista; näppis taitaa olla aavistuksen parempi E7:ssa, tosin en ole löytänyt vielä onko tässä mahdollista kopioita tekstiä sivustoilta joilla surffaan.

9. Ulkoasu. Wau. Sympian Anna taisi heittää käyttiksen 2010 luvulle mutta se on huomattavasti huonommin toteutettu kuin Maemo. Belle päivitys on tulossa ja siinä näkyy monia tuttuja elementtele Maemosta, kuten se että voit itse muokata vapaasti työpöytiä ja ikoneita. Nyt tähän puhelimeen ei oikeastaan edes pysty valitsemaan kuin muutaman maailman turhimman ohjelman pikakuvakkeen työpöydälle joita en halua.

Tiivistetysti:

N900 - Kämmentietokone jossa myös puhelinominaisuudet.

E7 - "Älypuhelin"



N900, mulla on sua ihan hirveä ikävä ja en mitään kadu niin paljoa kuin sitä päivää kun kastuit sillä pyörälenkillä :(






ps. Tänään oli ihan hyvä päivä, aamulla paistoi aurinko ja mieli oli iloinen jne. joten en ihan täysi kävelevä vihakone ole. Olen vain väärä käyttäjä tälle älypuhelimelle.

Kommentit

Suositut tekstit