Kaisaniemi

Tänään ajettiin lajinomaista cyclocrossia Kaisaniemenpuistossa. Oli ensimmäinen kertani kun osallistuin foorumilla alkunsa saaneeseen ajoon jossa on kierretty viikonloppuisin eri puistoissa. Voi pojat kun oli rankkaa tänään. Kaisaniemestä tulee ehkä ensimmäisena mieleen että onpas tasaista. Väärin! 2,4 km reitille oli saatu mahdutettua omien laskujeni mukaan 6 nousua joista kaksi oli niin jyrkkiä että jouduin puskemaan pyörää rinnettä ylös. Myös luontaisia esteitä löytyi portaiden ja hiekkalaatikon muodossa. Fun! Reitti täällä. Yksi kierros kesti keskimäärin sen 10 minuuttia ja itselläni syke keskiarvo oli 180-185 per kierros. Päivän maksimisyke 194 mikä on 6 lyöntiä alle maksimin. MK:n puolella tuli tänään vietettyä aikaa 41 minuuttia ja ajoa yhteensä 1 h 22 min.

Käsittämättömän rankka laji tämä cyclocross ja alkaa käymään selvempääkin selvemmäksi että sitä voimaa olisi nyt pakko alkaa keksimään jostakin lähteestä. Eka kierros meni vielä ihan kivasti mutta jo tokalla kiekalla jalat alkoivat väsymään ja loppujen lopuksi oltiin jo hapoilla melko pahasti. Tasaisella kulkee aina mutta se ei mäessä lämmitä.

Nyt suuri kysymys onkin vain että millä tavalla sitä voimaa pitäisi hankkia. Yksi sanoo että ajamalla, toinen taas että portaista ja kolmas kuntosalilta. Pitää varmaan tälläkin saralla tehdä päätöksiä (tai heittää noppaa) ja alkaa oikeasti tekemään asialle jotain.

Kommentit

Suositut tekstit