Aika on katoavaista!

Tämä viikko ei nyt ihan mennyt niin kuin suunnittelin. Maanantaina en ajanut töihin ja kun keskiviikko koitti ja olisi ollut aika lähteä lenkille niin jäin sohvalle makaamaan. Söin pitsaa ja katsoin telkkaria koska "viikonloppuna ehtii ajaa." Torstaina pomo sitten soitti ja tarjosi töitä lauantaille. Se siitä tuotteliaasta viikosta sitten, kannatti taas vetää fiiliksellä :)

Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja menin itsekseni ajamaan rullilla Myllyyn tuntia ennen varsinaisten treenien alkua. Olo oli kuin sirkus eläimellä porukan ihmetellessä vieressä. Näemmä riittää että heittää värikkäät pelle kuteet päälle niin heti saa kuulla olevansa ammatti pyöräilijä, heh.

Rullilla ajamisen oppimiskaari on ärsyttävä. Keho tai pää ei näemmä pysty jatkamaan suoraan siitä mihin viimeksi jäätiin joten oli enemmän kuin tarpeeseen ajella ensin tunti itsekseen ennen Pepen vetämään treeniä.

Itse treeni oli varsin hauska ja kehittävä ainakin itselle. Ensin 10 minuuttia lämpöä kadenssilla 70 (tähän asti olin pitänyt joka ajokerralla kadenssin ja nopeuden ylhäällä joten tuli taas opittua uusi asia ehkä kaatunut kyljelleni hitaassa vauhdissa. 1 up!), sen jälkeen 4 minuutin veto 50-12 välityksellä kadenssilla 90 ja 5 minuutin palautus hitaalla pyörityksella. Tuo toistettiin 5 kertaa ja siihen päälle kokeilin vielä minuutin vedon "täysii" jossa ongelmaksi tuodostui epäpuhdas pyöritys. Pyörä alkaa hyppimään kun pyöritys hajoaa.

Hauska treeni kaiken kaikkiaan ja pieni kipinä on syttynyt tuohon rullilla ajamiseen. Pitkästä aikaa fiilis oli ajon jälkeen pirteä ja energinen mitä se ei noiden huonojen treenien jälkeen useinkaan ole.

Kommentit

Suositut tekstit