Ylläri meininkejä

Viikon treenit ei taaskaan menneet ihan niin kuin suunnittelin.

Maanantai:

Ajoin 1,5 tunnin pk-lenkin eksyilyn höystämänä.

-----

Keskiviikko:

Vedin siirtymän vähän vauhdikkaammin Viikkiin korkeilla sykkeillä jossa tapasin Rollen. Tarkoituksena oli lähteä ajamaan crossareille tarkoitettua reittiä jonka yksi foorumilaisista oli suunnitellut. Pimeässä suunnistus oli hankalaa lampuista ja kartasta huolimatta joten aloimme ajamaan sinne minne nenä näyttää. Aika paljon tahkottiin teknisiä polkuja pelto ja hiekkatie osuuksien lisäksi. Liukkaat juurakot pääsivät yllättämään yhdellä osuudella ja löysin itseni makailemassa maasta. Crossarin 25-12 pakka ei ollu ideaali jyrkkiin nousuihin ja aika vääntämiksesi meni välillä. Iltaa ilahdutti myös pöllö joka päätti liihotella ylitsemme, tosi komea näky!

----

Torstai

Pepen rullatreenit: raskasta puuhaa taas kerran ja ohjelma oli todella mielenkiintoinen. Menin 40 minuuttia aiemmin ajamaan lämpöä ja taas totuttelemaan rulliin. Nivuset olivat kipeät kiitos eilisen väärällä pakalla vääntämisen. Ajoa yhteensä 1 h 40 min.

Pyöritystä saa kovasti vielä treenata, maksimi sykettä ei näillä taidoilla vielä saa itsestä irti.

-----

Perjantai

Lähdettiin Annan kanssa ajamaan kohti Haltialaa Vantaanjoen vartta pitkin. Ilma oli illalla melko viileä ja sumua oli havaittavissa. Ulkoilijoita ei ollut paljoakaan liikenteessä joten pystyi ajelemaan vauhdikkaammin. Haltialan pelloilla odotti ikävä yllätys, kaikki heinät oli vedetty matalaksi ja kesän mukavin ajopaikka oli suorastaan masentava. Ajolinjan pystyi valkkaamaan aivan liian helposti, ainoan haasteen antoi limainen muta jota oli raskas ajaa ja jonkin ajan päästä takakiekko ei enää mahtunut kunnolla pyörimään.

Tältä Haltialan pelloilla näytti kesällä.

Kun tulimme pois pellolta pienen teknisen pätkän kautta niin äkkiä ketju meni löysäksi. Takavaihtaja oli murtunut irti rungosta ja päätynyt pinnojen väliin. Anna repi vaihtajan irti, arvottiin hetki oikeaa välitystä, katkaistiin ketju ja tadaa! x-firestä tuli sinkula. Omille heikkopeikko jaloille 34-16 tuntui todella hyvältä ajaa.

5 km meni ihan mukavasti kunnes ketju alkoi vähän väliä hyppiä 17 rattaalle jolloin piti pysähtyä ja tiputtaa ketju takaisin 16 rattaalle. Päädyttiin siihen tulokseen että ehkä parasta on ajaa Malminkartanon juna-asemalle ja tulla maitojunalla takaisin kotiin.

Matkalla asemalle yllätimme kaksi sorsaa nukkumassa keskellä pientä siltaa, tyypit heräsivät ja lähtivät paniikki lentoon. Toinen sorsista lätsähti minun reiteen, oli melko märkä lintu :/

Korvakkeen murtuminen varmaan johtui monesta tekijästä: sitä on oikaistu pari kertaa ja keskiviikon kaatuminen taisi olla vika tikki. Kuitenkin vasta 950 km ajettu :/ Takavaihtajan toinen rissa taitaa olla entinen, toivottavasti ei sentään koko vaihtaja.

------

Lauantai

Aavistuksen masentuneena eilisestä not-so-success lenkistä päädyttiin lähtemään ajamaan Herttoniemestä myöhään iltapäivällä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mun piti mennä roikkumaan cch:n crossari lenkille mukaan x määräksi aikaa mutta päätin nukkua ketutusta pois. Otin nyt ajoon alumiinisen x-bow:n jossa ei ole edes pidikettä sykemittarille. Oli laiska fiilis joten menin metrolla Hertsikkaan ja siellä odottelelivat Noora ja Anna. Lenkin speksi oli ajoa 2,5 h lähinnä hiekkateitä.

Lenkki sitten vähän venähtikin kahdesta syystä. Minä väsähdin aivan totaalisesti 50 kilsan jälkeen ja matkaa olikin vielä kotiin 25 km pienen reitin pituuden aliarvioinnin seurauksena.

Seura oli hyvää, maisemat uusia enimmäkseen ja löydettiin mahtava kahvila jossa väsynyt sai kunnon tankkauksen.

Sykemittari oli taskussa mutta oli tiltannut tunnin ajon jälkeen, sykekäyrästä ei mitään havaintoa. Ajoaika 4 h.

---------

Pitää näemmä pohtia vähän tarkemmin jatkossa kuinka monta päivää ajattaa itseään putkeen, lenkillä väsähtäminen on joka kerta yhtä ikävää. Tämä on tätä itsensä tuntemista mitä pitää vielä treenata lisää :)

Koko viikon ajotunteja tuli 10 h 40 min. Ei paljoa, mutta ne on hankittu hiekkateitä ja teknisiä polkuja ajamalla eikä lomailemalla maantienlaidassa.

Kommentit

  1. Miten noi Pepen rullatreenit menevät? Omat rullat mukaan, eikö vaan. Onko niissä jokin yhteinen intervallisysteemi kuten spinningissä? En oo töistä noihin vielä ehtinyt, ja mietin ajaako kotona rullailu saman asian.

    VastaaPoista
  2. Omat rulla kannattaa olla, seuralla taitaa jotkin rullat olla siellä varastossa mutta nopeat syövät hitaat eikä niitä kait oikein voi varata. Mulla on itelläni traineri himassa ja rullat myllyssä.

    Tuolla on joka kerta eri treeni ohjelma, pepe kertoo millä kadenssilla ajetaan ja mitenkin kauan ja huutaa kellosta aikoja joten siinä voi keskittyä aivan täysin kärsimään pyörän päällä :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit