Paljon ehtii tapahtua vuorokaudessa!

Tosiaan eilen ei ollut olo kehuttava lenkillä eikä sen jälkeen. Otin illalla särkylääkettä lievittämään jomottavaa päätä ja menin ajoissa nukkumaan Tamperetta silmällä pitäen.

Puoli kahdelta yöllä heräsin sitten siihen että nyt loppuu happi, olo oli aivan kammottava ja muita vaihtoehtoja ei oikeastaan ollut kuin lähteä Haartmanin sairaalaan taksilla. Siellä sitten pääsin suoraan osastolle lepäämään ja sain inhalaationa avaavaa lääkettä. Se helpotti oloa noin kaksi tuntia ja sitten olo alkoi taas huonontua. Sain 3 lääkkeen cocktailin ja siihen ne oireet loppuivat, jäljelle jäi väsymys ja kipeä keuhkoputki. Lääkäri oli mitä mukavin ja kävi ilmi että hän tekee vuoroja myös Kallion terveysasemalla joten röyhkeällä kyynerpää taktiikalla sain puhuttua itselleni yhteystiedot, sopimuksen soittoajasta, astmalääkityksen syksyyn asti ja alustavan suunnitelman astmatestistä.

Nyt vedän sitten 4 lääkkeen sekoitusta, kaksi inhaloitavaa lääkettä ja kaksi tablettia. Syksyllä vasta voidaan tehdä tarkempia testejä aiheen tiimoilta, siitepöly kausi sekoittaa testituloksia niin että mitään varmaa niistä ei pysty sanomaan jos testit tekee nyt. Keskustelimme myös rasitusastma testistä ja lääkärin mielestä kunnalliselta puolelta ei löydy tarpeeksi tietämystä urheilijoiden ongelmia ratkomaan. Joten nyt mennään näillä ja katsotaan mitä lääkkeet saavat aikaiseksi.

Hassu aspekti tässä on se että kun minulla ei ole virallista lääkärin toteamaa tulosta astmasta, niin lääkkeet ovat kalliimpia ja jos vaikka syksyllä innostuisin ajamaan kisaa, niin minulle ei voida kirjoittaa selvitystä ADT:lle kortisonipohjaisten lääkkeiden käytöstä. Eli doping testissä kärähtäisin ja pystyisin ainoastaan epämääräisesti selvittämään lääkkeiden käyttöä. Hassu maailma!

Eli ei Tamperetta tänään. Harmi! Mutta pyörääkään ei tarvitse myydä (ainakaan vielä) :D

Edit. 16.5

juttelin lääkärin kanssa puhelimessa ja lääkkeillä vedetään nyt kuukausi jonka jälkeen ne pitäisi tipauttaa pois ja katsotaan mitä tapahtuu. Jos tulos on negatiivinen niin pakko on päästä yksityiselle ja sen jälkeen eteisessä on sitten yksi kulkine vähemmän. Aavistuksen hämmentyneet fiilikset tässä kohtaa. Julkisella puolella tarjolla Pef testiä jos tilanne ei korjaannu mutta jotain spesifistisempään tässä kaipailisi.

Kommentit

Suositut tekstit