Lahti pilaa tunnelman

Lahti. 100 km Helsingistä ja siltikin se on se paikka jossa gps pätkii ja ajattaa älyttömiä reittejä. Joka kerta kun Lahteen erehtyy niin ongelmia on tiedossa.

Perjantai yönä sain unta 2 tuntia, tuoreilla silmillä auton rattiin aamulla. Lahdessa huomasin sitten että kaiken muun kyllä muistin ottaa mutta kypärä jäi kotiin, kuinkas muutenkaan.

Kävin ajamassa vähän veryttelevää ajoa, jalat oli aika tukkoiset mutta aukesivat kivasti.

Royal Pyöräily. Sunnuntai aamuna ajelin keskustaan, siellä sain laina kypärän, kiitokset Tomille. Lähdettiin siitä Tiinan kanssa ajelemaan tapahtuma paikalle jota oli aavistuksen vaikea löytää. Omiin silmiin ei ainakaan sattunut Jalkarannantiellä ainuttakaan kylttiä. Tuurilla löydettiin parkkipaikka jossa olikin tuttuja naamoja ja saatiin opastukset oikeaan suuntaan. Siitä sitten lähtiessä olin ohittamassa pyöräilijää vasemmalta puolelta kun hän päätti akkiä kääntyä vasemmalle ilman suuntamerkkiä tai mitään. Rengas kosketus ja mies nurin, itse pysyin pystyssä onneksi.

Lähtö oli oikein vauhdikas ja vaikka olin yrittänyt toitottaa itselleni että aja rauhallisesti niin keskari näytti 37,9 km/h vauhtia Lahden konservatorion kulmalla, ajaminen tuntui todella hyvältä. Siitä vähän himmailemaan ja noin 34 km/h vauhtia etevän pyöräilijän perään. Jonkin aikaa meni hyvin kunnes oman vetovuoron jälkeen alkoi tuntumaan todella pahalta. Keskisyke 182.

Tipuin siitä letkasta ja menin 30 km/h vauhtia ajavaan letkaan. Sama homma, ei jaksa, syke ei laskenut. Jäin letkasta pois ja seuraavaan kokeilemaan onnea.

Taas uusi letka, nyt 27 km/h, aika pian jouduin tiputtautumaan siitakin pois.

kokeilin tiputtaa sykettä ajamalla 20 vauhtia, muttA edelleen mentiin VK:lla. Tässä kohtaa olin ajanut 20 kilsaa. Aloin pohtimaan pitäiskö kääntyä ympäri ja keskeyttää.

Takaa tuli yksinäinen kuski jonka peesiin pääsin, siellä sitten ajelin hissukseen toiset 20 kilsaa. Sydan hakkasi aivan hulluna ja kun 25 juna meni ohi ja en jaksanut enää ajaa ajaa oikein mitenkään päin, tipuin miehen peesistä, syke ei tippunu PK:lle ja olo oli aika kauhea. Jäin yhden rengasrikkoilaisen kanssa odottamaan raatoautoa.

Pääsin pakuun jossa sitten himmailtiin jonkun aikaa keräten kylttejä. Sitten siirryin pikku autoon jolla pääsin kisapaikalle odottamaan pyörää. Siellä sitten odottelin siihen asti että kaikki tulivat maaliin ennen kun pääsin ajamaan pois.

Illalla juhlittiin kaverin polttareita, edelleen Lahdessa ja siellä sitten alkoi pikkuhiljaa nousemaan lämpö ja kurkkukipu. Kaikin puolin täydelliset kaksi päivää.

Silminnäkijä havaintojen mukaan näytän siltä että kärsin vuosisadan darrasta, sain jo tiedusteluja dokasinko kaksi viikkoa etelässä. Jep, mulla oli ihan kauhea alkoholi ongelma - viina maistui äärettömän huonosti :)

Annus Horriblis - kauhea vuosi. Mulla ei oo enää mitään pitkän ajan suunnitelmia, nyt elän vaan päivä kerrallaan ja odotan että jossain kohtaa alkais menee  paremmin.

Kommentit

Suositut tekstit