Kaikkea muuta paitsi pyöräilyä

Huonojen juttujen lisäksi on myös positiivisia juttuja.

Espanjan loma riitti saamaan aikaan se että mäki nousee nyt huonona päivänä yhtä hyvin mitä ennen parhaina päivinä. Hyvänä ajopäivänä taas isompaakin nousua pystyy vetämään kunnon kirillä. Autojen peesissä roikkuminen +40 vauhdeissa ei ahdista. Hiekkatiellä pystyy tuuppaamaan crossarilla 35km/h vetoa, keskuspuistossa olen ajanut onnistuneesti 25 hampaisella pakalla mikä on saavutus.. Sivutuuleen kulkee paremmin. Vastatuleen jaksaa puskea peremmin.

Ainoa mikä laahaa tällä hetkellä perässä on kestävyys. Pitkiä lenkkejä pitää alkaa ajamaan jos mielii jaksaa ajaa vauhdikkaasti 100 kilsaa. Nyt väsyminen tulee aika nopeasti. Eli kehitettävää on. Kiriherkkä fiilis mutta sillä ei paljoa tee pidemmillä matkoilla.

Astmalääke on loistava asia. Ennen vedon tai pienen mäen jälkeen keuhkoja poltti ja se teki ajamisesta todella epämiellyttävää sekä väsyin nopeasti. Polttelu on nyt kokonaan hävinnyt ja sen sijaan kun voimat on käytetty niin keho ainoastaan hyytyy. Nyt on kiva yrittää panostaa mäkiin, kun ainoa paikka mitä polttelee on reidet. Lisäksi pariin vuoteen en ole käytännössä haistanut yhtään mitään, hajuaisti on nyt osittain palannut kortisoni suihkeella mikä on ihan mahtava juttu. Kevään päänsärky episodit ovat historiaa nyt kun tulehdus pohkionteloissa on saatu kuriin.

Mutta nyt päästään siihen että miten olen ajanut viimeiset kaksi viikkoa?

Kiitos "JeeJeeVuokraNouseeAhdistaaStressaaMistäUusiKotiApua" setin, ruoka uppoaa todella surkeasti. Aamulla pari desiä puuroa, päivällä hedelmiä, vähän salaattia ja illalla banaani. Nesteeseen matoa ja juomaksi 0,5 l limua ja pahimmat energiavajeet pois sipsillä. Näillä on nyt menty kaks viikkoa. Nälkä ei ole mutta eipä sitä pyörää jaksa liikuttaa montaa kertaa viikossa.

kaksi pidempää lenkkiä maantiepyörällä, kaksi kertaa crossarilla keskuspuistossa ja sitten työmatkaa. Siinä on kahden viikon ajot.

Eli tässä on nyt kohta se vaara että kaikki mitä saavutin etelässä kahdessa viikossa on kohta syöty pois.

Toki plussaa on se että mitä kevyemmäksi muutun, sitä helpompaa energiavajeen täyttäminen on. Tässä menee vaan hommat ihan päälaellee, marssijärjestys kun näille asioille on:

1. Pitkää rauhallista pk-lenkkiä ja laihduttelua (jos on tarvis) loka-tammikuu
2. Tammi-huhtikuu etelän reissua, määrää ja laatua
3. Huhtikuu-Elokuu kuntopiikki ja pyörän pitäis kulkea
4. Syyskuu chillimmin jos vuosi on mennyt edellä olevan systeemin mukaisesti

Noh, jos sitten syksyllä saa tolkkua näihin kuvioihin, nyt on aika toivotonta räpeltämistä.

Kommentit

Suositut tekstit