Miksi? Mitä? Miten?

Ihan varmasti joku joka tätä lukee ei ymmärrä miksi teen jotkut asiat tietyllä tavalla.

Let me explain.

Kun kerran olet kipeä niin miksi et vai lepää?

Olen keventänyt treenin niin kevyeksi että mitään oireita ei ole vapaa ajalla ja ainoastaan keho alkaa reagoida treenatessa, valitettavasti useimmiten negatiivisella tavalla. Viikossa on 168 tuntia. Jos minä yritän räpeltää jotain 3-5 tuntia viikossa niin eipä sitä oikein treeniksi voi hyvällä tahdollakaan kutsua. Tai no ratakuskit voivat mutta se on eri juttu se.

No miksi sitten treenaat?

Sohvalla makaaminen ei ole vaihtoehto. Sitä reseptiä kokeilin viime talvena ja tuloksena oli keväällä todella heikkokuntoinen ihminen joka joutui ajamaan lenkkejä 20 km/h keskinopeuksilla noin kaksi kuukautta. En halua kokea sitä enää joten kokeillaan toista lähestymistapaa. Mä olen niin kiitollinen tällä hetkellä Rollelle joka on opastanut salilla käymiseen ja jaksanut vielä katella tätä olematonta kehitystä ja jatkuvaa sairastelua. Ilman näitä punttitreenejä olisin jo nyt paljon heikommassa kunnossa kun mitään lajinmukaista voimatreeniä ei pysty tekemään. Sekä kiitollinen tietysti myös Antille joka opetti ajamaan rullilla kun ilman sitä oppia ei ajettaisi näitäkään vähäisiä tunteja. Kevät sen sitten kertoo miten talvi on purrut.

Oletko käynyt lääkärissä?

En ole. Viime talvena minut tutkittiin perusteellisesti ja mitään vikaa ei löytynyt. Nyt kun bongasin Hesarin uutisen Minna Kaupin sairastelusta niin heitin hänelle viestiä. Minna vastasi ja tismalleen sama homma mitä itse käyn uudelleen läpi. Missään testeissä ei näy mitään tai antavat vähäisiä viitteitä, sykkeet urheillessa niin korkealla että kevyttä settiä pystyy ainoastaan heittämään ja lääkäri ei tiedä mitä tämä on tai miten sitä hoidetaan. Ei olla Minnan kanssa ainoita, hän oli saanut tulvana ihmisiltä viestejä joilla on täsmälleen samat oireet.

------

Niin, mitä tämä on? Onko se sairaus jos perusterve ja hyväkuntoinen ihminen oirehtii liikkuessa? Onko se edes tutkimustyön arvoista? Onko se edes sen arvoista että sille mahdollisesti löytyisi taudinkuva, kunnollinen diagnoosi ja kenties lääkitys?

Missä on se tutkivalääkäri joka haluaa uutta tutkittavaa ja tekisi joukon urheilevia ihmisia onnelliseksi?

Täällä voi lukea Minnan terveiset meille kaikille saman jutun kanssa painiskeliville.

Ja kyllä, mun on hirveän vaikeaa hymyillä tai olla iloinen kun en voin ajaa ulkona tai vetää kunnon sisätreenejä. Ja se pelko että joutuu taas aloittamaan kaiken pisteestä nolla.

Mikä on päivän kunto kun Giro d'Espoo pitäisi ajaa?

------

Blogia on käyty lukemassa jo yli tuhat kertaa. Se on paljon se, joten terveisiä vaan teille kaikille ketä nyt olettekaan! :)

Kommentit

Suositut tekstit