Tummaa suklaata

Kun kävin pari viikkoa sitten Tukholmassa niin eksyin tottahan toki karkkikauppaan jossa oli häikäisevän hyvät valikoimat tummaa suklaata ja sitä tulikin ostettua kilo. Helsingin valikoimat kun ovat mitä ovat. Lähinnä Belgialaista mutta mahtui myös yksi Austraalialainen levy.

Asia joka nyt noita suklaita maistellessa on pistanyt silmään on isot NO SUGAR / NO ADDED SUGAR tekstit. Hmm, tumma suklaa ilman sokeria, kuulostaapa hmm.... kitkerältä? Sitähän nämä eivät kuitenkaan ole sillä tuote maistuu makealta ja on kaikipuolin miellyttävää.

Tarkempi pakettien tutkiminen paljasti että suklaaseen on lisätty Maltitolia josta en ole ennen kuullutkaan. Maltitolia saadaan.... maissista. Tietosena kuluttajana vastustan maissipohjaisia makeutusaineita, olen vain katsonut liian monta dokumenttia ja lukenut liian monta artikkelia niiden huonoista puolista.

Ainoastaan Belgian chololate groupin suklaassa lukee reilusti isolla "Belgian dark chololate with sweetener", muissa se tieto on printattu pienemmällä tai jätetty ainoastaan tuoteselosteeseen. Aussi levyssä lukee vieläpä näin ja näkyvästi: "You wont believe there's no added sugar on this tempting chololate range. Just sit back, relax & enjoy all the indulgence without any of the guilt".... quite cheesy stuff. 100 grammassa suklaata on huikeat 44,6 g maltitolia! Ja firma joka tätä tuotetta valmistaa on nimeltään Farm by nature. Huh huh. Maltitol saattaa olla peräisin luonnollisesta tuotteesta mutta kun tuon makeutusaineen valmistus on kaukana luonnollisesta prosessista niin omissa silmissä kyseinen firma sai juuri aika epäeettisen maineen.

Shady business! Olettaisin että tässä on otettu diabeetikot ja laihduttajat huomioon, mutta millä tavalla?

Oma päiväannokseni on noin 10 g tummaa suklaata joten aion jatkossakin nauttia suklaani sokerilla jos vain mahdollista.

Kommentit

Suositut tekstit