Flunssa numero 621951

Parin paremmalta näyttävän ja tuntuvan päivän jälkeen sairastelu alkoi taas. Se on aina yhtä riemukasta herätä keskellä yötä ja todeta että nyt ei ole se paras fiilis.

Otin lipastosta esille 20 mg kortisonia, kokeilen nyt tilanteen nollausta viikon ja katson mitä tapahtuu. Noissa tableteissa on monia todella ikäviä puolia mutta tässä alkaa loppumaan keinot kesken. Hoitavan kortisonin annostus kun oli jo 600 mikrogrammaa kolmasti päivässä, joten kokeillaan nyt sitten 11 kertaisella annostuksella.

Hesarissa oli isot otsikot siinä että katupölykausi on alkanut. Omien havaintojen mukaan keskustassa oli todella pölyistä jo sunnuntaina mikä ón äärettömän ikävää. Toivottavasti autoilijat ajaisivat keväisin enemmän kitkarenkailla ja kadut pestäisiin mahdollisimman hyvin heti lumien sulattua. Koivun kukinnasta ennustetaan onneksi maltillista. Minä en ole millekkään allerginen testien mukaan, mutta jostain syystä kaikki kuviteltavissa olevat pölyt ärsyttävät huomattavasti.

Aloitin viime viikonloppuna hiilaritankkauksen, monipuolistin ruokavaliota kokeilumielessä ja olen syönyt paljon mm. pastaa. Tässä pari reseptiä jos kaurapuuro kiintiö on täynnä.

Espanjalainen  munakas (Tortilla de patatas)

perus munakas:

4 Perunaa
5 Munaa
+mausteet
+haluamasi lisäkkeet

1. Keitä perunat kypsiksi kattilassa.

2. Kuori, pilko ja laita pannulle (kasarille).

3. Lisää öljyä sen verran että perunat soseutuvat pannulla kun kääntelet niitä. Voit toki soseuttaa perunat muullakin tavalla etukäteen jos et halua käyttää öljyä.

4. Lisää kananmunat ja sekoita tasaisesti

5. Mausta reilusti, itse käytän mm. chiliä, pippuria ja suolaa.

6.  Kun seos on sekoitettu tasaisesti ja maustettu sen annetaan kypsyä hitaasti miedolla lämmöllä ilman kääntelyä. Lasikansi on ehdoton lämmön tasaisesti jakautumisen kannalta. Jos et omista lasikantta paistinpannussa siirrä munakas uunivuokaan ja anna paistua noin 170 asteessa.

Kananmunaa tulisi olla valmiissa lopputuloksessa enemmän kuin perunaa, muuten peruna dominoi ikävästi. 

 Tässä siis perus versio, mutta mahdollisuudet tämän mukakkaan kanssa ovat rajattomat. Voit lisätä sekaan ihan mitä haluat ennen kypsennystä! fetaa, pinaattia, paprikaa, sipulia, tonnikalaa simpukoita, kanaa..... Olen ensin kypsentänyt haluamani tuotteet pannulla ja sen jälkeen jatkanut kohdasta kaksi. On hyvää ja täyttävää. Maistuu aamupalalla, lounaalla, päivällisellä ja iltapalalla.

Hyvän hiilari protsku suhteen takia aika erinomainen eväs ennen lenkkiä.

Espanjassa näitä myydään ruokakaupoissa eineksinä nimellä Tortilla de patatas. Suosittelen nappaamaan mukaan jos siellä päin olet. Teollisesti valmistettukkin versio oli niin hyvää että toin suomeen pari mukanani.


Kylmä pasta salaatti 

1. Pastaa (Fusili yms.)
2. Kermaviiliä
3. Sinappia
+mausteet
+haluamasi lisäkkeet

1. Keitä pasta

2. Mausta kermaviili sinapilla, chilillä, pippurilla ja yrteillä yms. Tarkista maku.

3. Siivilöi keitetty pasta ja viilennä kylmän veden alla.

4. Sekoita pasta ja kermaviili ja laita sekaan myös valitsemasi lisäkkeet jotka voivat olla vaikkapa maissia, fetaa, tonnikalaa, kurkkua, tomaattia yms. Mieltymykset ja mielikuvitus rajana.

5. Katso että kermaviiliä on taperksi, more is more!

6. Laita salaatti rauhoittumaan jääkaappiin. Parhaimmillaan pari tuntia valmistuksesta kun kermaviili on imeytynyt salaattiin mutta ei ole alkanut kuivamaan.

7. Lapa lautaselle ja nauti!

Hyvää pääsiäistä kaikille!











Kommentit

Suositut tekstit