Se on astma!

Onnistumisputki. Bussi tulee pysäkille heti, sairaalassa olen pari minuuttia ennen varattua aikaa ja pääsen etuajassa vastaanotolle kun lääkäri on pysynyt aikataulussa.  

Siellä sitten sain kuukausien kädenväännön jälkeen kuulla että kyseessä on astma. Sitä ei tosin tiedetä miksi missäkään testeissä ei näy mitään, peffissä huomattavia muutoksia, niitä kun on tullut tehtyä useampi kappale sitten viime kevään. Olo parantunut huikeasti hoitavalla kortisonilla joten tähän diagnoosiin nyt sitten päädyttiin ja siitä olen ihan kauhean iloinen. Lääkäri kyllä huomautti että vointia pitää tarkastella kriittisesti ja jatkossa pohtia oman kehon reaktioita kovaan treeniin. Jos olo huononee voimakkaasti niin pitää miettiä onko kovaa treenaaminen kauhean järkevää, kun sehän tarkoittaa lääkityksen lisäystä ja johonkin se raja on vedettävä.  

Ja miksi se on astma eikä rasitusastma? Rasitusastma oireilee yleensä ainoastaan rasituksessa joten voinnin pitäisi olla levossa hyvä, itselläni näin ei ole vaan ilman hoitavaa kortisonia tapahtuu voinnissa huomattava romahdus. 

Nyt on tiedossa vielä allergia testejä, seurantoja, puhelinaikoja ja lääkärin tapaaminen, katsellaan lääkityksen määrää ja muuta vointia.

Tämä oli kyllä sellanen työvoitto että nyt voi henkäistä syvään. Ainoa asia mikä tässä huolettaa on se että jos nyt vaikka kaudella 2014 sattuisin olemaan kauheassa tikissä ja haluaisin kisata niin mitenköhän vaikeaa tulee olemaan saada ADT:n hyväksymältä lääkäriltä merkintää astmasta papereihin, kun tämäkin oli jo ihan kauheaa väsytys taistelua. 

Ainii, mites viikon treenit? No ei mitenkään, sain pahan flunssan ja korvat oireilevat vielä. Mutta ei tämä tässä konkurssissa enää tunnu, uutta yritystä ensi viikolla!

Kommentit

Suositut tekstit