Viikko 1

Lääketauko alkoi viikko sitten ja tässä nyt listaan oireita ja fiiliksiä, tiedä vaikka joku muu löytäisi vastauksia kummallisiin oireisiinsa. Täältä voi lukea pohjustusta mistä on kyse. Minun ikäiseni ja pituiseni naisen PEF-viitearvo on 430 l/min.

Päivä 3

Otin työpäivän jäkeen muutaman juoksuaskeleen ehtiäkseni junaan. Huomasin äkkiä että happi ei enää kulje kunnolla, veren maku nousi suuhun ja kipu keuhkoissa oli aika infernaalista. Huohotin useamman minuutin ennen kuin tilanne normalisoitui. Illalla syke alkoi heittelehtimään levossa, välillä se oli 70 lyöntiä, välillä 120.

Päivä 5

Päivällä olo oli täysin normaali, illalla väsyin voimakkaasti enkä enää jaksanut pysytellä hereillä vaan nukahdin metroon kun olin matkalla kotiin. Kotiin päästyäni menin välittömästi nukkumaan. ostin päivällä uuden PEF-mittarin edellisen hajottua, sain lukeman 470.

Päivä 6

Heräsin 15 h 30 minuutin yöunilta aika huonovointisena ja heikkohappisena, syke oli taas jossain 120 tietämillä. Pef 470. Irrottelin limaa vastapaineen avulla ja olo normalisoitui. Lepuutin itseäni kotona koko päivän enkä oikeastaan tehnyt yhtään mitään. Illalla sykkeet lähtivät taas heittelemään ja keuhkoja poltteli. PEF 470.

Päivä 7

Aamulla olo oli todella loistava. Ei mitään oireita mutta lepäsin kotona. Illalla kävelin kauppaan ja väsähdin voimakkaasti, syke kävellessä 150., olo huononi radikaalisti ja tasottui vasta kun vietin useamman tunnin sängyn pohjalla. PEF 450. Sykkeen sahaamista. Yöllä heräilin siihen että en saa happea.

Päivä 8

Aamulla huono olo ja ja se vain paheni töissä. Tuntui kuin olisin ollut koko aamupäivän huonohappisessa huoneessa jossa on enemmän hiilidioksidia kuin happea. Olo koheni kun olin nököttänyt työpisteelläni useamman tunnin ja piristyin lähes normaaliksi. Väsyin työmatkalla, mutta piristyin kun pääsin lepäämään. Yritin tehdä kotiaskareita ja väsähdin uudelleen. PEF 440. Syke kävellessä 150, levossa sahaa 70-120 väliä.




Kommentit

Suositut tekstit