Uusi ruokavalio

Pistin elokuussa ruokavalion remonttiin kun keho tuntui kaipaavan sitä kipeästi. Taustalla oli sokerikoukku ja todella hektinen kesäduuni jossa safka lapattiin naamaan ja useimmiten se ruoka oli ihan mitä sattui.

Elokuussa keuhkoputkentulehdus lopetti liikunnan kokonaan, joten jouduin myös miettimään mitä syön ettei painonnousu lähde aivan lapasesta.

Päädyin lopettamaan pastan, riisin, perunan, leivät ja kaikki hiilihapotetut juomat, (limut, vedet, siideri, kuohari). Vähensin naudan ja sianlihan osuuta sekä herkkuja.

Lisäsin keittojen, tuoreiden kasvisten, pähkinöiden, hedelmien ja kalan osuutta, vietin lihattoman lokakuun. 

Tulos vähän 1,5 kuukaudessa -5 kg ja en ole nähnyt nälkää.

Kun aloin käymään salilla, lisäsin ylläolevaan listaan näkkileivän ja palautusjuoman (malto+hera). Mutta aloin taas pikkuhiljaa lipsumaan leivän syönnissä ja colan juonnissa. Paino ei ole noussut, mutta tuloksena on joka kerta hiilarisatsin jälkeen sielua riipivä päänsärky ja fyysisesti todella huono olo. Siihen ei tarvita vaikkapa kuin yksi muffinsi ja kolme palaa paahtoleipää/näkkileipää tai 0.33 dl colaa ja 30 g suklaata niin päivä on pilalla.

On todella hämmentävää ja melko erikoista miksi keho reagoin nopeisiin nopeisiin hiilareihin noin voimakkaasti "nenänvalkaisun" jälkeen. Aika siis tarkistaa uudelleen noita syömistapoja ja ruuan laatua sekä ostaa makean nälkään jotain muuta kuin suklaata. Kuivattuja hedelmiä kenties.

Liikunta on ollut aika minimissään stressaavan elämäntilanteen vuoksi, puntille olen sentään jaksanut raahautua. Kun jossain vaiheessa tulen lisäämään yhtälöön pitkät pyörälenkit joudun keksimään miten paikkaan hiilarivajeen. Riisi/pasta/kaurapuuro ei kiehdo ajatuksena yhtään ja epäilen että pelkällä palautusjuomalla ei pitkälle pötkitä. Pitää kehitellä ajatusta johonkin suuntaan ja katsoa mitä keksin.

Iloinen asia on se, että keventynyt massa vaatii vähemmän polttoainetta, joten en joudu mättämään ruokaa kaksin käsin. Kuten yhden tutun kanssa tuli puhuttua; treenaaminen (=pyöräily) ja painonpudotus soveltuvat huonosti yhteen. On paljon helpompaa käydä vain puntilla ja pudottaa sitä painoa kuin yrittää ajaa pitkää lenkkiä miinus kaloreilla. Ja ei pelkästää se mitä syö, vaan miten paljon. Se on saletti että millä tahansa saa painon nousemaan jos sitä vetää kilotolkulla.





Kommentit

Suositut tekstit