Punttia ja vähän sisäpyöräilyä

Aloin taas käydä puntilla tämän kuun alussa ja kun pari kierrosta meni ihmetellessä, harjoitellessa ja ohjelmaa hioessa päästiin tähän systeemiin:

Kyykky
Pystypunnerrus
Maastaveto
Penkkipunnerrus
Ylätalja

Tätä sitten kahdesti viikossa.

Nyt treenipainot alkavat jo pikkuhiljaa löytymään ja lämmittelyjen jälkeen painoja löytyi maanantaina:

Kyykky 27,5 kg 5x3
Pystypunnerrus 16 kg 5x3
Maastaveto 35 kg 5x3
Penkkipunnerrus 22,5 kg 5x3
Ylätalja 31,25 kg 5x3

Lisäksi kolmasti viikossa kotona vatsa treeni:

Rutistus 40x3
Jalkojen nosto 20x3
Kylkirutistus 20x3 per kylki

Tarkoitus olisi noita hivuttaa 50x3 systeemiksi kun lihaksen sen kestävät.

Vähän olen käynyt Myllyssä ajamassa rullilla, vähän johtuu siitä että keuhkot ovat taas alkaneet kiukkuamaan. Ehdittiin jo ihastella puntillakin sitä miten mulla on voimatasot nousseet itsekseen, kunnes sitten viime perjantaina alkoi vointi kyykkäämään. Perjantaina rullilla ajaminen oli suoranaista helvettiä, oletin sen johtuvan kipeistä lihaksista. Lauantaina heräsin siihen etten jaksa ajaa puntille pyörällä ja sitten itse puntilla tapahtui taas kummia. Vanha tuttu "lihakset ei saa happea" efekti tuli taas todella voimmakkaasti esille. Kyykätessä pyörrytti, lihakset eivät olisi jaksaneen alkuunkaan. Muissa liikkeissä jouduttiin keventemään painoja ja oli todella nihkeä fiilis. Keuhkot aivan täynnä sitkeää limaa. Mitään flunssan oireita ei kuitenkaan ole ollut, eikä niitä ole ilmaantunut. Aloin popsimaan kortisonitabletteja parin päivän minikuurin ja maanantaina olin taas uusi ihminen, mutta taas tänään on ollut huomonpi päivä.

Kotona olen yrittänyt siivota raivokkaasti, (kaikki petivatteet pari kertaa viikossa parvekkeelle koko päiväksi, imurointia ja lattioiden pesua, tuulettamista, ei mattoja) joten muuta en keksi kuin kylmenevät ilmat. Pieniä varoitusmerkkejä on jo näkynyt siihen suuntaan että en välttämättä pysty ajamaan enää ollenkaan kylmässä ulkoilmassa. Pelkkä kävely tuntuu äärettömän epämukavalta jos asteita on se +5. Aika laittaa ilmankostitin huoneen nurkkaan pöhisemään ja toivoa että se auttaisi samalla tavalla kuin viime talvena.

Onneksi on aina puntti ja sisäpyöräily optio jos pahin käy toteen.

Kommentit

Suositut tekstit